Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική προσφέρει στους απόφοιτους την δυνατότητα απόκτησης μιας από τις σημαντικότερες διεθνείς επαγγελματικές πιστοποιήσεις στο χώρο της Λογιστικής και Ελεγκτικής Επιστήμης. Πρόκειται για την Πιστοποίηση που παρέχει το Association of Chartered Certified Accountants  – ACCA

Το ACCA είναι ένα παγκόσμιο σώμα επαγγελματιών λογιστών-ελεγκτών το οποίο μέσα από την πιστοποίηση που προσφέρει, δημιουργεί σε ολόκληρο τον κόσμο καταρτισμένους επαγγελματίες με ικανότητες και φιλοδοξίες, που είναι σε θέση να αναζητήσουν καριέρα στον τομέα της Λογιστικής και Ελεγκτικής Επιστήμης.

Οι απόφοιτοι του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική πέρα από την απόκτηση γνώσεων και κατάρτισης υψηλού κύρους και εγνωσμένης αξίας, αποκτούν ταυτόχρονα απαλλαγή σε εννιά από τις δεκατέσσερις συνολικά ενότητες της Πιστοποίησης του ACCA (ACCA Qualification) ενώ ταυτόχρονα απαλλάσσονται και από τις εξετάσεις για την απόκτηση όλων των Πιστοποιητικών (Certificates) που το ACCA προσφέρει μέσα από την πιστοποίηση με τίτλο Foundations In Accountancy.

Για να δείτε τις εξαιρέσεις από την Πιστοποίηση του ACCA που δικαιούνται οι απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική πατήστε εδώ.

Leave a Comment